GDPR a gyakorlatban – oktatási segédanyag

Az adatvédelmi megfelelés feltétele a megfelelő dokumentáció, azonban ez a legtöbbször nem elég. Nem csak a dokumentumokat, de a folyamatokat is az adatvédelmi jogszabályokhoz kell igazítani. Mivel az adatkezelők nevében az magát az adatkezelési műveletet természetes személyek végzik, fontos a megfelelő adatvédelmi tudatosság kialakítása esetükben. 

A felelős adatkezelőként célszerű oktatással növelni az adatkezelési tudatosságot. Az adatkezelő jellegétől függően ennek módja lehet írásbeli oktatási anyag biztosítása, online oktatás, vagy akár élőszavas előadás. 

A DataDom szakértői által készített oktatási segédanyag kiindulási pontot biztosíthat egy oktatás felépítéséhez. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy az oktatásnak az adatkezelőre kell vonatkoznia, így mindenképpen javasolt szakértő bevonása az adatkezelő adatkezelési sajátosságainak bemutatása érdekében.

DataDom

DataDom

A DataDom 2022-ben jött létre hat ügyvéd együttműködéséből. Elsődleges célja a szakmai együttgondolkodás, mely kiemelten fontos egy olyan szakmákon és szakterületeken átívelő területen, mint az adatvédelem. Mivel minden szakértő eltérő tapasztalatokkal rendelkezik, így a közös munka biztosítja a szakági szabályok ismeretét, illetve un. „best practice” megoldások kidolgozását. A DataDom szakértőinek az adatvédelem nem csupán egy munka – mindennapi kihívás, aminek állnak elébe!

További cikkek: